<![CDATA[TOIJALAN SEUDUN KOIRAKERHO - ToiSKissa tapahtuu]]>Tue, 13 Nov 2018 20:33:53 +0200Weebly<![CDATA[oPERAATIO SIIVILLE...]]>Thu, 30 Aug 2018 14:22:11 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/operaatio-siiville]]><![CDATA[PEKOTOIMINNAN PERUSTEET]]>Tue, 28 Aug 2018 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/pekotoiminnan-perusteet]]><![CDATA[Hunajaisen elokuinen match show lähestyy..]]>Mon, 20 Aug 2018 11:51:03 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/hunajaisen-elokuinen-match-show-lahestyy

tuomarit

Pienet koirat, aikuiskoko max 45 cm
pennut alle 12 kk      Pertti Jyrämö
aikuiset yli 12 kk       Jani Laitamäki

​Isot koirat, aikuiskoko min 45 cm
pennut alle 12 kk     Pekka Taipalinen
​aikuiset yli 12 kk      Ari Perämaa


Pyysimme tuomareilta pienet esittelyt, ne ovat luettavissa alla :) 
Suuri kiitos jo valmiiksi herroille siitä, että lähditte mukaan mätsäriimme!

Pertti Jyrämö, pienet pennut

Sähkö Tesla Oy: n yrittäjä , joka on harrastanut flattien kanssa n.9 vuotta erilaisia asioita .


Käytännön puolelta kokemusta on Nome + Mejä + Vepe , itse olen siis startannut kokeissa eri lajeissa meidän omien koirien kanssa , joita tällä hetkellä on 7 kpl . Olen käynyt monilla käytännön puolen kursseilla ympäri Suomea sekä talkoillut kymmeniä tunteja Pirkan Nuuskuissa käytännön kokeissa.

Meillä on myös ollut 2 pentuetta , joista ensimmäisestä pentueesta olemme Eijan kanssa vieneet yhden uroksen Tokioon ja siellä olen käytännössä japanilaisille opettanut flattien käytännön työskentelyä / ohjausta .

Näyttelykehissä  olen itse esittänyt  koiriamme Suomessa sekä ulkomailla , kun meillä on muutamia koiria usean eri maan näyttelyvaliona.Jani Laitamäki, pienet aikuiset

Lähinnä oma rotu on shetlanninlammaskoira. Niitä on ajan saatossa ollut neljä. Tällä hetkellä kotona on yksi 9 vuotias sheltti. Lisäksi on saksanpaimenkoira. Oma harrastus näitten kanssa on agility. Olen toiminut aikaisemmin agility kouluttajana Toiskissa sekä ollut puheenjohtajana muutaman vuoden.

​Tällä hetkellä yhdistystoiminta on puheenjohtajana Shetlanninlammaskoirat ry rotujärjestössä sekä alueellisen alaosaston puheenjohtajana Hämeen shelteissä. Lisäksi kuulun Kennelliiton valtuustoon toistaiseksi. Match show tuomarointia tulee tehtyä aina silloin tällöin näitten muitten lisäksi. Tänä vuonna järjestimme alaosastomme kanssa rodun erikoisnäyttelyn Valkeakoskella. Se oli mielenkiintoinen rutistus koiraharrastuksessa.
Pekka Taipalinen, isot pennut

Olen aloittanut koiraharrastukseni 2006 pelastuskoiratoiminnalla Jyväskylässä. Vaikka se onkin aina ollut selkeä päälajini, olen hankkinut koirakokemusta myös tokosta, flyballista, agilitystä, sekä näyttelyistä.

​Perheeseeni on vuosien varrella kuulunut pari sk-collieta, pari beauceronia, belgianpaimenkoira (groenendael) sekä nykyinen hälytyskoirani, saksanpaimenkoira.
Ari Perämaa, isot aikuiset

Olen Ari Perämaa Vesilahdelta. Ensimmäisen oman koirani olen hankkinut 1983 ja kenneltoiminnan olen aloittanut 1985 Kasvattajan peruskurssilla. Riverslope´s kennelnimi minulle myönnettiin vuonna 1989 rotuina kultainen noutaja ja rottweiler.

Noutajapentueita oli aikanaan kolme ja rottweilerpentueita 13 joista viimeisin 2016.  Kehätoimitsijakurssin kävin 1996 ja ulkomuototuomarin alkeiskurssin 1998. Suomen rottweiler yhdistyksen ulkomuodontarkastajaksi valmistuin 2011. Nokian koiranäyttelyn puheenjohtajana toimin vuosina 1999-2017 ja Tampereen KV-näyttelyn tuomarisihteerinä ajalla 2000-2012. Toimin myös 2017 vuonna Rottweilereiden erikoisnäyttelyn puheenjohtajana
​.
Match Show tuomarina  olen toiminut harvakseltaan, ehkä noin kymmenkunta kertaa viimeisen 18 vuoden aikana milloin sain ensimmäisen kutsun.


]]>
<![CDATA[29.7. IPO- ja BH-koe Kuopiossa.]]>Sun, 01 Jul 2018 08:27:25 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/297-ipo-ja-bh-koe-kuopiossa29.7.2018 IPO- ja BH-koe Kuopiossa.
Kokeesta lisätietoja Virkussa.
Koe järjestetään paikallisin voimin.
ToiSK toivottaa kaikille järjestelyihin ja kokeeseen osallistuville menestystä ja onnistunutta koepäivää :)]]>
<![CDATA[hunajaista luvassa!]]>Sun, 17 Jun 2018 18:18:20 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/hunajaista-luvassaElokuussa on luvassa kerhon syysmätsäri, tällä kertaa osana Akaan Hunajaviikon tarjontaa ja koirakansalle toivottavasti kyseisen viikon kohokohtana. Mätsäri järjestetään kerhon nurmipohjaisella kentällä.. Mätsäristä tiedotellaan enemmän hyvissä ajoin ennen H-hetkeä, mutta laittakaahan jo nyt päivämäärät ylös kalentereihinne :)
]]>
<![CDATA[KIITOS LENTISVAHDEILLE!]]>Fri, 08 Jun 2018 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/kiitos-lentisvahdeilleKiitokset aivan kaikille lentisvartioon osallistuneille -ensi vuonna taas valvotaan 🙂 Nyt viimeisetkin kaunista päivää povaavasta aamusta nauttineet vahdit levolle, tai ainakin heittämään aivot hetkeksi narikkaan ja aamupalalle!
Picture
Tämäkin innokas kotiutuja kantoi kortensa kekoon autossa hälyttävänä vahtina ja nautiskeli leppoisia unia, kun viimeiset vuorot osoittautuivat tänäkin vuonna rauhallisiksi.. Sen verran rauhallisesti, että tilanne edellytti leikkimistä ja hillumista ennen aamuruokaa ja päiväunia. Hienosti oli uusia vahteja ilmoittautunut mukaan ja tänä vuonna päästiin muutenkin pitkästä aikaa ennätyslukemiin talkooväen määrässä, minkä ansiosta työvuorot jäivät lyhyiksi per vahtipari.

Talkootyö on perinteisesti ollut melko leppoisaa ja ensi vuotta jo ajatellen kannustan kaikkia miettimään, josko lentisvartio voisi olla juuri sinulle hyvä tapa talkoilla. Homma ei vaadi ennakko-osaamista ja tehtäviin opastetaan sekä niin toivottaessa järjestetään uusille tulokkaille meitä veteraaneja pareiksi!

Toivottavasti ensi vuonnakin on porukkaa innokkaasti mukana - Toijala lentis viettää 40-vuotisjuhlavuotta ja koirakerho on ollut menossa mukana käsittääksemme alusta asti yövartion muodossa. Puheenjohtajakin naureskeli olleensa ensimmäistä kertaa vahtihommissa 80-luvulla vanhempiensa ansiosta lapsena, joten jatketaan hienoa perinnettä jatkossakin - kuka tietää, vaikka nykyisistäkin harrastajista joku saisi toisen polven ToiSKilaisia menoon mukaan tulevaisuudessa :)

]]>
<![CDATA[lentisvartio 8-10.6.2018]]>Sun, 27 May 2018 11:28:07 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/lentisvartio-8-1062018ToiSK järjestää tuttuun tapaan Toijala lentiksen yövartioinnin. Turnaus järjestetään tänä vuonna 39. kerran ja ToiSK on ollut mukana vartioinnin osalta ainakin 80-luvulta asti. Vartiointi ei vaadi ennakko-osaamista ja hommiin opastetaan, mutta yövahdin tulee olla täysi-ikäinen.

Vahteja tarvitaan:
perjantain 8.6. ja lauantain 9.6. välisenä yönä klo 18-08
lauantain 9.6. ja sunnuntain 10.6. välisenä yönä klo 18-08

Toivomme talkooväkeä vähintään 6 henkilöä kummallekin yölle.Vuorot alkavat illalla kello 18 ja päättyvät aamulla kello 08, tai milloin lentisväki tulee vapauttamaan vahdit vartiosta. Yleensä vapaus koittaa jo aikaisemmin. Mitä enemmän väkeä on, sitä vähemmän valvottaa tulee paria kohti. Kerho tarjoaa lämmintä ja viileämpääkin juotavaa sekä hieman evästä.

Ilmoittautukaa ensi tilassa Facebook-sivullamme asiaa käsittelevän aiheen kommenttiosioon, puheenjohtaja@toisk.fi tai yksityisviestillä. Toivomuksia valvomastaan ajankohdasta saa tietenkin halutessaan esittää joko tuntien tarkkuudella tai olisiko käytettävissä esimerkiksi ennen vai jälkeen puolen yön. Kukaan ei joudu vartioon yksin, vaan jokaisessa vahtivuorossa on aina 2 henkilöä, joskus saattaa olla enemmänkin. Rauhallisina öinä on mukava viettää suviyötä ja vaikkapa treenailla koiraa tilaisuuden tarjoutuessa!
Innokkaasti mukaan kaikki uudet tulokkaat ja kokeneet konkarit!


]]>
<![CDATA[KIPIN KAPIN MÄTSÄRIIN MATTARIIN!]]>Sat, 19 May 2018 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/kipin-kapin-matsariin-mattariin]]><![CDATA[kURSSITARJONTAA :)]]>Tue, 15 May 2018 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/kurssitarjontaa
]]>
<![CDATA[Kerholaisten palkitseminen 2017!]]>Sat, 14 Oct 2017 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/kerholaisten-palkitseminen-2017ToiSK palkitsee ansioituneita koirakoita syyskokouksen ja pikkujoulujen yhteydessä :)

Hallituksen valitsemien palkittavien lisäksi muuten menestyneet (esim valioituneet) koirakot voivat ilmiantaa itsensä viimeistään 30.10.2017 yksityisviestillä, verkkosivujen yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse puheenjohtaja@toisk.fi.]]>
<![CDATA[Hyppytekniikkakoulutus su 10.9.]]>Wed, 02 Aug 2017 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/hyppytekniikkakoulutus-su-109Jari Salmelan hyppytekniikkapäivä su 10.9.2017!
Viime vuonna hyväksi koettu hyppytekniikkakoulutus järjestetään uudestaan :) Koulutuspäivään mahtuu 10 koirakkoa ja mukaan kannattaa tulla harrastuslajiin katsomatta. Edellisvuoden tapaan harjoitteet sovelletaan koirakon tarpeiden mukaan harrastuslajin esteet ja vaatimukset huomioiden.
40 €/koirakko, 5 € kuunteluoppilas.
Sitovat ilmoittautumiset puheenjohtaja@toisk.fi.]]>
<![CDATA[Kenttätalkoot tiistaina 8.8. ja sunnuntaina 13.8!]]>Tue, 01 Aug 2017 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/kenttatalkoot-tiistaina-88-ja-sunnuntaina-138Kentällä on taasen tarvetta pienimuotoiseen talkoiluun: askarreltavaa riittää siivoustöissä, järjestelyissä, varastoinnin suunnittelussa, varastohyllyjen rakentelussa ja kiinnittelyssä sekä sihteerinkopin sisäremontin viimeistelyssä. Jokaiselle on varmasti jotakin puuhaa eikä mitään tarvitse erityisemmin osata: porukalla tehdään ja kaikkia apua tarvitsevia varmasti neuvotaan :)

Tiistain 8.8. talkoot alkavat kello 18 ja sunnutaina 13.8. aloitellaan kello 12. 
Näillä näkymin tiistaina suunnitellaan mm. varastointitarvetta ja tehdään pienempiä juttuja, koska päivänvaloa on rajallisesti. Kuitenkin niin paljon saa toki tehdä kuin suinkin voi ja ehtii!

Tervetuloa mukaan sankoin joukoin! Puolen tunnin tai tunninkin työpanoksesta on hyötyä, joten voit tulla mukaan vain hetkeksikin -koko päivää ei tarvitse olla ;)]]>
<![CDATA[Sinivalkoinen syysmätsäri 20.8!]]>Mon, 31 Jul 2017 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/sinivalkoinen-syysmatsari-208]]><![CDATA[Rahastonhoitajamme Tuire Tyrnin muistolle]]>Sun, 25 Jun 2017 21:00:00 GMThttp://www.toisk.fi/toiskissa-tapahtuu/rahastonhoitajamme-tuire-tyrnin-muistolle"Lähdön hetki on tässä. 
Voi hyvin, edeltä mennyt.
Tervehdi puolestamme 
maailmankaikkeutta.
Lepo ja rauha
ympäröiköön sinut."
Eeva Kilpi 

Toijalan Seudun Koirakerhon pitkäaikainen rahastonhoitajamme Tuire Tyrni nukkui pois vakavan sairauden murtamana 24.6.2017, hoitaen omasta tahdostaan luottamustehtävänsä huolellisuudella ja täsmällisyydellä loppuun asti. Muistamme lämmöllä Tuirea, joka hoiti tehtävänsä aina esimerkillisesti ja iloisella asenteella. Koirakerho muisti Tuiren läheisiä adressilla. Otamme osaa Tuiren sukulaisten, ystävien ja tuttavien suureen suruun.

Tuoreemmille kerholaisille Tuire on lähinnä nimi paperilla tai netissä: hän ei asunut Akaassa, välillä kaukanakin sieltä, ja treenaili saksanpaimenkoiriensa kanssa toisaalla ja loppuvuosina, koirien vanhetessa, nautti vain arjesta koirineen. Pidempään kerhossa mukana olleille Tuiresta onkin jo varmasti lämpimiä muistoja iloisena, positiivisena ja täsmällisenä ihmisenä joka hoiti aina luottamustoimensa huolellisesti ja esimerkillisellä asenteella. Rahastonhoitajana Tuire jätti suuret saappaat täytettäväkseen ja kuluvan vuoden loppuun asti rahastonhoitajan tehtävissä jatkaa hänen puolestaan hallituksen yksimielisellä päätöksellä Anne Liias.


Toivotamme voimia kaikille Tuiren omaisille, ystäville, tutuille ja muuten hänen elämässään mukana olleille. Menetys on suuri, mutta muistetaan Tuirea ilolla, sillä niin hän varmasti olisi meidän toivonut tekevän.

Toijalan Seudun Koirakerho ry:n ja sen hallituksen puolesta,
Mari-Miia Juomoja]]>