Agility, joka tarkoittaa ketteryyt-tä, on koirien esteratakilpailu. Koiran ohjaaja ohjaa koiraa äänellään, eleillään ja varta-lollaan suorittamaan radan suorittamisessa ja agility onkin vauhdikas, mukaansatempaava laji. Harrastus edellyttää koiralta hallittavuutta, hyvää kuntoa, toimintakykyä ja hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa.

​Pennuille ja alle vuoden ikäisille isokokoisille nuorille koirille laji ei kaikilta osin sovi, mutta jo pennun kanssa voi lähteä tutustuttamaan koiraa erilaisiin esteisiin ja yhteistyön tekemiseen ohjaajan kanssa. Kun pentu on kasvanut turvallisesti aikuiseksi, agility on mainio laji lähes kaikille koirille karvoihin katsomatta.

Arkitottelevaisuus helpottaa jokapäiväistä elämää ja päivittäisiä askareita - se on tärkeää sujuvan arjen kannalta niin tavoitteelliselle harrastajalle kuin koiraystävän seurasta nauttivan omistajansa perheenjäsenenä. Perustaidot hallitsevan koiran kanssa on miellyttävä ja helppo elää ja sen seurasta pystyy nauttimaan täysin siemauksin.

​Arkitottelevainen koira on yhteiskunnan kannalta hyvinkäyttäytyvä koirakansalainen, joka luottaa omistajaansa, on huoleton ja käyttäytyy rennosti. Perustaitoja ovat luotettava luoksetulo, paikallaan pysyminen, luopuminen, sivulla kulkeminen, katsekontakti, istuminen ja maahan meneminen. Vanhakin koira oppii, joten kouluttamista ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa.

Palveluskoirien tottelevaisuus-harjoitukset ovat yhdistykses-sämme avoimia kaikille palveluskoiratoiminnasta tai käyttäytymiskokeesta kiinnostuneille. Palveluskoirien henkilöhaulla on pitkät perinteet yhdistyksessämme ja mukaan ovat tervetulleita niin harrastukseen tutustumisesta kiinnostuneet kuin  pidempään harrastaneet ja ehkä jo kisanneetkin harrastajat.

Ryhmän jäsenten tulee olla kiinnostuneita kaikkien koirakoitten kouluttamisesta, muiden tukemisesta ja harrastamisesta yhdessä hyvää henkeä vaalien.

Lisätietoja mukaan lähtemisestä saat ottamalla sähköpostitse yhteyttä hallitus@toisk.fi

Rally-Toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-Toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaiken kokoiset koirat ja ihmiset pennusta veteraaniin ja vaarista vanhukseen. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin, että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

Rally-Tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä (mm. istumista, seisomista, maahan menoa, seuraamista eri tempoilla ja erilaisin käännöksin) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti ja liikkeet suoritetaan hymyssä suin, hännät heiluen.

Toijalan Seudun Koirakerho - ToiSK ry pyrkii parhaansa mukaan tarjoamaan harrastusmahdollisuuksia
sekä perustottelevaisuuskoulutusta kaikille koirakoille lähtötasoon ja karvoihin katsomatta.
Alla esiteltynä lyhyesti toimintamme ytimessä tällä hetkellä olevat lajit.
Mikäli sinulla on toimintaamme koskevia ajatuksia, toiveita tai ideoita älä epäröi olla yhteydessä hallitus@toisk.fi!
Kaikki toteutettavissa olevat ehdotukset pyritään aina toteuttamaan!
 

Toko on kilpailulaji, jossa arvioidaan koiralle opetettua hallittua käyttäytymistä ja ohjaajan koirankoulutus- ja käsittelytaitoja. Tehtävät ovat erilaisia liikekokonaisuuksia, joista on apua myös arjessa ja lähes jokainen koirakko hyötyy tokoharjoittelusta. 

Tottelevaisuuskoulutus luo myös hyvää pohjaa niin koiran hallinnalle kuin koiran ja ohjaajan väliselle yhteistyölle, mistä on apua myös muita lajeja harrastettaessa.