Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Sivuja päivitetty 28.7.2017!

Koulutuskenttämme löytyy osoitteesta 
Mustanhevosentie, Toijala

Muista noudattaa kentän sääntöjä!

Yhdistyksestämme

Toijalan Seudun Koirakerholla on pitkä historia yhdistyksenä, joka perustettiin jo vuonna 1951 tarkoituksenaan herättää paikkakunnalla harrastusta rotukoira-asiaan, edistämään eri rotukoirien jalostamista ja ohjata jäseniään oikein kasvattamaan ja opettamaan koiriaan. Perustamisvuonna hyväksyttyjen sääntöjen mukaan yhdistys pyrki päämääräänsä kokeiden, näyttelyiden, kurssien ja neuvotteluiden avulla sekä mm. huolehtimalla kiinni otetuista irtokoirista. Alkuvuosien toiminnan jälkeen yhdistyksen toiminta hiipui, kunnes toiminta heräteltiin uudelleen henkiin 70-luvun lopulla. Siitä asti yhdistys on toiminut yhtäjaksoisesti ja aktiivisesti alueensa tarjoten yhä monipuolisempia mahdollisuuksia koiraharrastamiseen.

Vuosien varrella maailma on muuttunut paljon ja yhdistysaktiivit ovat vaihtuneet eikä yhdistyksessä enää painoteta jalostustyötä tai rotukoiraharrastusta. Jotkin asiat ovat kuitenkin säilyneet ennallaan.Toimintavuosiensa aikana yhdistys on hankkinut varoja mm. järjestämällä kokeita, näyttelyitä, lasten ajoja ja huvitilaisuuksia.  Järjestämme edelleen kokeita, näyttelyitä ja muita tapahtumia sekä ohjaamme koirien tapakasvatuksessa. Harrastuslajivalikoimamme on vuosien varrella monipuolistunut ja edelleenkin yhdistys on ajan tasalla, kehittyy ja pyrkii palvelemaan oman alueensa koiranomistajia parhaalla mahdollisella tavalla. Tuoreimmat lisäykset lajivalikoimiimme ovat vuoden 2015 keväällä aloittanut erittäin aktiivinen pelastuskoiraryhmä sekä 2015 kesällä järjestetyt ensimmäiset rally-tokokurssit! 2015 järjestettiin myös kerhon historian ensimmäiset FH-kokeet ja syksyllä 2016 olimme mukana järjestämässä palveluskoirien piirinmestaruuskilpailuja yhteistyössä Lempäälän-Vesilahden Koirakerhon ja Valkeakosken Kennelkerhon kanssa.

Syksyllä 2017 tuii kuluneeksi neljäkymmentä vuotta siitä, kun yhdistys elvytettiin toimintaan hiljaisten vuosien jälkeen. Sen kunniaksi ja jatkuvan kehityksen ja uudistumisen symbolina päivitimme hieman kerhon logoa. Mietinnässä oli kokonaan uudenkin logon suunnittelu, mutta kunnioituksesta koirakerhon historiaan halusimme sitä alkuperäistä logoa vaalia.

Se tärkein ei kuitenkaan ole muuttunut. 
Pääosassa yhdistyksen toiminnassa on edelleen ihmisen paras ystävä -koira.

Tavoitteenamme on tukea niin tuoreita kuin kokeneempiakin koiranomistajia heidän kasvattaessaan koiristaan tottelevaisia ja ihmisystävällisiä, yhteiskuntakelpoisia koiria sekä tarjota vireää harrastustoimintaa. Harrastustoimintaan ovat tervetulleita kaikki koirakot karvoihin katsomatta, oli tavoitteena sitten omaksi iloksi harrastaminen tai kisakentille tähtäävä treenaaminen.

Toivomme, että yhä uudet koiranomistajat koirineen löytävät Toijalan Seudun Koirakerhosta itselleen ja koiralleen sopivan mukavan harrastuksen!